ELMARAD a Víz Világnapi Konferencia (2020.03.24.) !

ELMARAD a Víz világnapi konferencia 2020.03.24.


Tisztelt Partnerünk!

Víz Világnapi Konferencia a Balaton Régióban c. rendezvényünk a vírus helyzetre való tekintettel elmarad! (A konferencia online valósult meg, 2020. április 9-én.)

Nagy örömömre szolgál Önt tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban Kft.) Víz Világnapi Konferenciát szervez a Balaton Régióban.

 Mint Ön előtt ismert a Balaton Kiemelt Térség területi fejlődése, a terület- és gazdaságfejlesztés hatékony területi irányítása, az okszerű és takarékos területhasználat, valamint a gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóság megőrzése érdekében született meg és lépett hatályba az elmúlt évben Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési terve.

Ezzel párhuzamosan a Kft. elkészítette a BKÜ területére vonatkozóan a Balaton Kiemelt Térség klímastratégiájának tervezetét a 2019-2030 időszakra (folyamatban van az elfogadása), valamint megkezdte a Balaton Kiemelt Térség hosszútávú fejlesztési koncepciójának felülvizsgálatát.

 A balatoni táj és parti sáv szakszerű kezelése összetett feladat. Vízvédelmi, élőhelyvédelmi, nádgazdálkodási, tájkép-megőrzési célok és intézkedések mellett megje­lennek a közösségi és turisztikai fejlesztések igényei is. A vízparti táj kezelésének alapfeladata, hogy miképp lehetne feloldani a természet/környezet jó ökológiai állapotban tartása és az emberek vízhasználati igénye között fennálló ellentéteket.

 A rendezvényünk célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a vízgazdálkodást érintő nemzetközi tevékenységekről, a vízgyűjtőgazdálkodási tervezés aktuális feladatairól, a tó meder állapotával kapcsolatos legújabb vizsgálatok eredményeiről, a Balatont érő tápanyagterhelésről, a klímaváltozás vízminőségre, vízkészletre gyakorolt hatásairól, a tervezett fejlesztésekről, beruházásokról.

 A konferencia címe:     Víz Világnapi Konferencia a Balaton Régióban
A konferencia időpontja: 2020. március 24.

A rendezvény tervezett programját és a jelentkezési lapot itt töltheti le.

 Ezúton szeretnénk meghívni tisztelt Asszonyt / Urat a rendezvényre, hogy személyesen vagy a témában jártas munkatársa delegálásával vegyen részt. A rendezvényre szeretettel várjuk!

 A rendezvény helyszíne: Siófok Város Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) Földszinti nagyterem.

 Parkolás: Parkoló cédula a Polgármesteri Hivatal Portáján átvehető.

 Kérjük, hogy a jelentkezési lapon jelezze részvételi szándékát legkésőbb 2020. március 20-ig

 Tájékoztatjuk, hogy e-mail rendszerünk (@balatonregion.hu) bizonytalan ideig nem működik.
Kérjük, hogy a rendezvényeinkkel kapcsolatos üzeneteiket a bftprogramok@gmail.com címre, vagy egyéb esetben a központi bftkht@gmail.com e-mail címre szíveskedjen megküldeni.

A „balatonregion” levelezőrendszer ismételt működése estén tájékoztatást küldünk.

 Együttműködését előre is köszönjük!

 Siófok, 2020. 03.03.

Tisztelettel,

Dr. Molnár Gábor
ügyvezető igazgató

Back To Top