Természetvédelmi Konferencia a Balaton Régióban

Természetvédelmi Konferencia a Balaton Régióban

Meghívó

Tisztelt Partnerünk!

Nagy örömömre szolgál Önt tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség, hagyományaihoz híven idén is, 2022. június 10-én megszervezi a Természetvédelmi Konferenciát a Balaton Régióban, a Kis-Balaton Látogatóközpontban, elsősorban személyes részvétellel, de igény szerint lesz lehetőség online formában is csatlakozni a zoom webinar szoftver alkalmazásával.

A Balaton térség hazánk különböző típusú természetvédelmi területekben leggazdagabb térsége.

Magyarország területének közel 21%-a Natura 2000 terület, közte a Balaton víztükrének teljes területe és a térség szárazföldi területének is jelentős része. A fejlesztések során alapvető cél legyen, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park alapító miniszteri rendeletben a védelmi célkitűzések ne sérüljenek, azaz a táj jellegének megőrzése, természeti értékeinek a felszíni és felszín alatti vizek és vízkészleteknek, a Balaton és vízgyűjtőjének, az érintett területek erdeinek, termőtalajának és más megújuló természeti erőforrásainak védelme, és a természetszerű gazdálkodási módok elterjesztése révén a Balaton vízminőségének javítása továbbra is megvalósuljon.

A rendezvényünk célja, hogy a résztvevők megismerhessék a Kis Balaton természeti értékeit, tájékoztatást kapjanak a biológiai sokféleség fontosságáról, amelynek legnagyobb veszélyeztető tényezői, betekintést kapjanak a térségben élő középiskolások klímavédelmi, környezetvédelmi tevékenységeiről, továbbá a Balaton-felvidéki NPI fejlesztési elképzeléseiről, terveiről is hallhassanak.

A rendezvény címe:
Természetvédelmi Konferencia a Balaton Régióban

A rendezvény időpontja: 2022. június 10.

A személyes részvételű rendezvény helyszíne: Kis-Balaton Látogatóközpont (8360 Keszthely, Tőzegtelep 5, GPS: 46.700197, 17.238187) –

Személyes részvétel lehetősége betelt!
Kövesse eseményünket élőben, online az alábbi linken:

 —————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Az online részvételhez szükséges információk az alábbiak:

Közvetlen link (internet elérhetőség) a rendezvényhez való csatlakozásra, Meeting ID (megbeszélés azonosító), password (jelszó) az alábbiakban található: https://us02web.zoom.us/j/82624407954?pwd=dC9oeU04c0swbFlVZjRIZkk3alhXZz09

Meeting ID: 826 2440 7954

Passcode: 526754

 —————————————————————————————————————————————————————————————————————————

A Program itt megtekinthető

Együttműködését előre is köszönjük!

Back To Top