Természetvédelmi konferencia a Balaton Régióban 2021. június 8.

Természetvédelmi konferencia a Balaton Régióban 2021. június 8.

MEGHÍVÓ

Tisztelt Partnereink!

Nagy örömünkre szolgál Önöket tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban Kft.) hagyományaihoz híven idén is megrendezi Természetvédelmi Konferenciáját a Balaton Régióban. A konferencián való részvétel, mely online módon kerül megrendezésre, nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

A Balaton mára gyakorlatilag körbeépült, egyetlen hatalmas település, ebből kifolyólag az emberi hatások okozta terhelés igen jelentős. Ezen élettéren belül élünk együtt az ökoszisztéma részeként növények, ízeltlábúak, kétéltűek, madarak, vad- és háziállatok és mi emberek. A klímaváltozás hatására a balatoni ökoszisztémára jellemző rendkívül komplex kapcsolatok is megváltoznak. Ez azt jelenti, hogy a természetben jellemző táplálékláncokban bekövetkező változások több állat- és növényfaj populációjának életműködését is megzavarhatják, mivel a természetben összetett kölcsönhatások érvényesülnek.

A rendezvényünk célja, hogy a résztvevők tájékoztatást kapjanak a biológiai sokféleség fontosságáról, az ökológiai vadgazdálkodásról, betekintést kapjanak a hazai madárvédelembe, továbbá a Balaton-felvidéki NPI elért eredményeiről, fejlesztési elképzeléseiről és a civil szervezetek szerepvállalásáról is hallhassanak.

A konferencia címe:   Természetvédelmi Konferencia a Balaton Régióban

A konferencia időpontja: 2021. június 8.

A konferencián való részvétel lehetősége: online

A konferencián jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk.

Tervezett Szakmai Program

  9.30 – 10.00 Online rendszerhez való csatlakozás
10.00 – 10.05 Konferencia megnyitása (Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.)
10.05 – 10.20 A Balaton élővilágának jellemzői, kihívások és feladatok (Szári Zsolt Balázs a Balaton élővilágának miniszteri biztosa, Agrárminisztérium)
10.20 – 10.35 A biológiai sokféleség fontossága és a megoldásra váró legfontosabb teendők (Éger Ákos ügyvezető elnök, Magyar Természetvédők Szövetsége)
10.35 – 10.50 A Balaton-felvidéki NPI eredményei, középtávú céljai és projektjei (Puskás Zoltán igazgató, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)
10.50 – 11.05 Vadgazdálkodás és a természetes ökoszisztéma fenntartása, vadbiológia, ökológiai vadgazdálkodás (Dr. Szemethy László egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar)
11.05 – 11.20 A madarak mint környezetünk indikátorai (Dr. Halmos Gergő ügyvezető igazgató, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület)
11.20 – 11.35 Természetvédelem és a civil szervezetek szerepvállalása (Sitku Erzsébet elnök, Balatoni Civil Szervezetek Szövetsége)
11.35 – 12.00 Kérdések, hozzászólások

12.00 Konferencia zárása

Közvetlen link (internet elérhetőség) a rendezvényhez való csatlakozásra, Meeting ID (megbeszélés azonosító), password (jelszó) az alábbiakban található:

https://us02web.zoom.us/j/83287319608?pwd=U2hJeWVvNHdhbVFKajVYbXFCYS9IQT09
Meeting ID: 832 8731 9608
Passcode: 970097  

Ezúton szeretnénk meghívni tisztelt Asszonyt / Urat, vagy a témában jártas munkatársát, hogy vegyen részt az online rendezvényen!

Kérjük, hogy részvételi szándékot emailcímének megadásával szíveskedjenek a bftkht@balatonregion.hu címre jelezni legkésőbb 2021. június 4-én délután 16.00 óráig.

 Együttműködésüket előre is köszönjük

Back To Top