PROJEKT AKTUÁLIS ÁLLÁSA

PROJEKT AKTUÁLIS ÁLLÁSA

A projekt aktuális állása az egyes projektelemek tekintetében (2020.09.24.):

Badacsonytomaj Önkormányzata – Kisfaludy út élmény sétánnyá alakítása

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezések, kivitelezők kiválasztása – követően megvalósult a sétány kialakítása és a szabadtéri kiállítás (élményelemek) kiépítése. A sétány 2020. nyarától már teljes tartalommal fogadja a látogatókat.

A projekt tartalmaz továbbá egy közös projektelemet, mely minden projekthelyszínen egységes szerkezetben a Balaton-felvidéki világörökség várományosi helyszín teljes bemutatását tartalmazza. A projektelem jelenleg még kidolgozás alatt van, az egyes helyszíneken – mint Badacsonytomajban is – 2021. tavaszán kerül kiépítésre.

(A képre kattintva további fotók láthatók.)

Balatonfüred Önkormányzata – Esterházy-kastély felújítása – Nyaralástörténeti látogatóközpont kialakítása

A pályázat előkészítése keretében elkészült az engedélyes terv.

A projekt megvalósítása keretében megvalósult tevékenységek:

 • kiviteli tervdokumentáció elkészítése,
 • beruházásra vonatkozó közbeszerzés bonyolítása,
 • beruházás alapkőletétel: 2020. június 12.,
 • az Esterházy kastély felújítása, építési munkái folyamatban vannak, várható befejezés: 2021. nyár vége.
 • folyamatban van a kiállítási tartalom/végleges kiállítási forgatókönyv, és ezzel párhuzamosan a kiállítás grafikai tervezése.

Balatoni Integrációs Kft. – projektmenedzsment, tájékoztatási feladatok, BVÖ infokommunikációs fejlesztés

A Kft. a tájékoztatási feladatok keretében elvégezte

 • a projekt honlap (aloldal) kialakítását,
 • sajtóközlemény kiküldését a projektről,
 • nyitórendezvény megszervezését és ehhez kapcsolódóan a projekt bemutató szórólap elkészítését.

(A kiadvány a képre kattintva tekinthető meg.)

Menedzsment feladatok keretében a Kft. elvégezte a projektszintű közbeszerzési szakértő, a műszaki ellenőr, a kiállítási koordinátor és a kulturális szakértő kiválasztását és megbízását, valamint a folyamatosan végzi a menedzsment feladatokat.

A Balaton-felvidéki világörökség várományosi helyszín (BVÖ) infokommunikációs bemutatása keretében elkészült a tartalom kialakítását megalapozó értéktár, és folyamatban van a Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományos helyszín bemutatására vonatkozó kiállítási tartalom összeállítása és a kapcsolódó applikáció fejlesztés.

Folly Arborétum – Interaktív Borászati Kiállítás és Látogatóközpont kialakítása

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezések, kivitelezők kiválasztása – követően elkészült a látogatóközpont épületének kialakítása és a kertben tervezett élményelemek kiépítése. Az Arborétum 2019 tavaszától fogadja a megújult tartalommal a látogatókat.

Jelenleg még folyamatban van a látogatóközpont pince helyiségében kialakítandó kiállítás tervezése, megvalósítása. A kiállítás várhatóan 2021. áprilisától fogja bővíteni az Arborétum élményelemeit.

(A képre kattintva további fotók láthatók.)

Helikon Kastélymúzeum – Festetics-kastély turisztikai szolgáltatásfejlesztése

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezés, kivitelezők kiválasztása – követően elkészült a Kastély főkapujának megújítása és a kertben található szociális blokk felújítása.

A Kastély főkapuja 2019. tavaszától fogadja teljes pompájában a látogatókat.

(A képre kattintva további fotók láthatók.)

A projekt részét képezi a Kastély kiállításához kapcsolódó audioguide fejlesztése is, mely várhatóan 2021-ben készül el.

Hévíz – Festetics sétány turisztikai attrakcióvá fejlesztése

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezések, kivitelezők kiválasztása – követően megvalósult a sétány kialakítása és folyamatban van a szabadtéri kiállítás (élményelemek) kivitelezése. A sétány várhatóan 2021. nyarától már teljes tartalommal fogadja a látogatókat.

(A képre kattintva további fotók láthatók.)

Apátság – Apátsági múzeum megújítása, napváró terasz kialakítása

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezések, kivitelezők kiválasztása – követően elkészült az Apátsági Múzeum megújítása és a 2020. július 10-i ünnepélyes megnyitót követően fogadja a látogatókat.

(A képre kattintva további fotók láthatók.)

Jelenleg folyamatban van a múzeum mögötti napváró terasz kialakítása, mely várhatóan 2020. októberében nyílik meg a nagyközönség számára.

Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a projekt előkészítéséhez kapcsolódóan elkészíttette a szükséges szakmai anyagokat (megvalósíthatósági tanulmány, CBA elemzés, műszaki szakértői dokumentáció, kiállítási koncepció), a tájékoztatási feladatok keretében elvégezte a projekt nyitó sajtóközleményének megjelentetését és a tájékoztató táblák elkészíttetését. A projekt tájékoztató tábla valamennyi helyszínen kihelyezésre került.

Emellett az MTÜ Zrt folyamatosan végzi a projekt szakmai koordinációs feladatainak ellátását.

Szigliget

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezések, kivitelezők kiválasztása – követően megvalósultak a vár főbb beruházási feladatai és folyamatban van a kiállítás (élményelemek) kivitelezése. A vár a megújult kiállítással 2021. tavaszától várja majd a látogatókat.

(A képre kattintva további fotók láthatók.)

Tihany Programiroda – Uradalmi magtár komplex fejlesztése, Visszhang domb tematikus történeti park kialakítása

A projekt előkészítő tevékenységeit – tervezések, kivitelezők kiválasztása – követően elindult a Visszhang dombon található látogatóközpont felújítása, átalakítása. Emellett folyamatban van

 • a Magtár épületének felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás,
 • a Magtár épületében tervezett kiállítás tervezési munkái alapján a kiállítás kivitelezése, és
 • a Visszhangdomb és a Bencés Apátság előtti tér kertészeti megújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítése.

Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

A Turisztikai Marketing Ügynökség 2019. novemberében csatlakozott a Konzorcium tagjaihoz. Feladata a projekt keretében a marketing tevékenység megvalósítása.

 

Back To Top