STRATÉGIAI PROGRAM 2002-2006

STRATÉGIAI PROGRAM 2002-2006

A 2002-2006 közötti időszakra vonatkozó Stratégiai Program a régió fejlesztési stratégiájának alapelveit, céljait és prioritásait tartalmazza. Mivel a térségben kiemelkedő szerepet tölt be a turizmus, ezért a programban nagy hangsúlyt fektettek az idegenforgalom, valamint a tudásalapú társadalom fejlesztésére.

A stratégia, a fejlesztési koncepcióval összhangban, 5 prioritást tartalmaz, amelyek 18 intézkedésre bomlanak, összesen 106 programot tartalmazva. A program stratégiai céljai között szerepel a kedvező környezeti állapot kialakítása, a gazdasági erőforrások aktivizálása, az infrastruktúra javítása, a humán erőforrások fejlesztése, valamint a régió szereplői közötti együttműködés kialakítása.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni a 2002-2006 közötti időszakra vonatkozó Stratégiai Programról, letölthető anyagaink között tömörített formátumban megtalálja az Ügynökség által 2001-ben készített dokumentumot, “Balaton Régió Stratégiai Programja” címmel.

Letölthető anyagaink között megtalálja továbbá a Balaton Régió új Stratégiai Fejlesztési Programjának helyzetelemzését és SWOT analízis munkaanyagát is, melyet a Balaton Fejlesztési Tanács 2005. augusztus 18-i ülésén tárgyalt.

Back To Top