“Szemléletformáló” rendezvény: Csapadékvíz megtartása a kertekben és a közterületeken 2020.november 4.

“Szemléletformáló” rendezvény: Csapadékvíz megtartása a kertekben és a közterületeken 2020.november 4.

MEGHÍVÓ

A Földünket fenyegető környezeti problémák iránt egyre fogékonyabbakká váltunk, a gyermekektől a felnőttekig szinte minden korosztály ismeri a globális változásokat érintő témák fontosságát.

A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében szemléletformáló rendezvénysorozatot indított, hogy felhívja a figyelmet mindannyiunk személyes érintettségére, a klímaváltozásra, a természeti erőforrások csökkenésére és az ökoszisztémák sérülékenységére vonatkozóan.

A rendezvények online formában kerülnek megvalósításra, minden hónap első szerdáján, figyelemfelkeltő, érdekes prezentációkkal, filmekkel, amelyek minden érdeklődő partnerünk, továbbá az iskolai oktatás – a tanárok, a diákok és a szülők – és a lakosság számára is segítséget és támogatást nyújtva azokban a témákban, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a klímaváltozással, környezetvédelemmel és természetesen a Balatonnal kapcsolatban. A konferencián való online részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

A rendezvénysorozatunk célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tudományos értékű előadásokat és közérthető formában ismertetett jó gyakorlatokat hallgathassanak, annak érdekében, hogy a saját felelősség felismerhető legyen mindenki számára, hogy a közös hang megtalálásával a közös cselekvés eredményre vezethessen.

A rendezvény címe:  Csapadékvíz megtartás a kertekben és a közterületeken

Megvalósult program:

14.00 – 14.05        Bevezető, köszöntő – Dr. Molnár Gábor (ügyvezető igazgató, Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.)

14.05–15.20          Csapadékvíz megtartás a kertekben és a közterületeken

Előadók:

Dr. Buzás Kálmán (címzetes egyetemi tanár, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék)

Pádár Tibor (parkfenntartási vezető, Probio Zrt., Balatonfüred)

15.20 – 15.30        Beszélgetés, összegzés, rendezvényzárás

A rendezvény időpontja: 2020. november 4. szerda, 14.00 óra – 15.30 óra volt.

A rendezvényen való részvétel lehetősége: online volt.

Együttműködését köszönjük!

Back To Top