Föld Napi Konferencia a Balaton Régióban

Föld Napi Konferencia a Balaton Régióban

Meghívó

Nagy örömömre szolgál Önt tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség, hagyományaihoz híven idén is, 2022. április 26-án megszervezi a Föld Napi Konferenciát a Balaton Régióban siófoki helyszínen, elsősorban személyes részvétellel, de igény szerint lesz lehetőség online formában is csatlakozni a zoom webinar szoftver alkalmazásával.

„Az elmúlt száz évben a világ népessége megnégyszereződött, a születéskor várható élettartam a világ valamennyi régiójában jelentősen emelkedett, a fosszilis energiahordozók felhasználása tizennégyezer lett nagyobb, mig a világgazdaság kibocsátása huszonkétszeresére nőtt. A világra vonatkozó átlagos adatok, valamint az egyes régiókban vagy egyes szempontok szerinti pozitív változások azonban elfedik azt, hogy eközben mind a társadalmi, mind a gazdasági mutatókban az egyes régiók, illetve országok közötti különbségek növekedtek is… Továbbá az OECD számításai szerint a biodiverzitást érő globális veszteségek és veszélyeztetettségek fő forrása a területhasználat változása: a természetes területek bevonása a mezőgazdaságba, az erdőírtás, az agrotechnikák okozta eróziók, valamint az építkezések és az infrastruktúra fokozott területfoglalása. Fenyegetést jelent a klímaváltozás is, amely az előbb felsorolt kockázatokhoz képest sokkal inkább csak globális együttműködéssel csökkenthető.” (Forrás: Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia)

Mindezekre tekintettel a Föld Napi rendezvényünk célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a körforgásos gazdaság szerepe és jelentőségéről, az eltartóképesség – növekedés határairól, a legszembetűnőbb meteorológiai változásokról, a beépítettség, felszínborítottság tendenciáiról és a népességváltozás és társadalmi összefüggések főbb kérdésköréről.

A rendezvény címe: Föld Napi Konferencia a Balaton Régióban

A rendezvény időpontja: 2022. április 26.

A személyes részvételű rendezvény helyszíne: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Földszinti nagyterem (Siófok, Fő tér 1.)

A rendezvény tervezett programját és a jelentkezési lapot a levél melléklete tartalmazza.

Ezúton szeretnénk meghívni tisztelt Asszonyt / Urat a rendezvényre, hogy személyesen vagy a témában jártas munkatársa delegálásával vegyen részt. A rendezvényre szeretettel várjuk!

Kérjük, hogy részvételi szándékát a levél mellékleteként küldött jelentkezési lapon jelezze legkésőbb 2022. április 22-én délután 12.00 óráig.

Együttműködését előre is köszönjük!

 

Back To Top