Felkészülés az éghajlatváltozás okán várható természeti jelenségekre, természeti és kulturális örökségünk védelmére.

Tisztelt Partnerünk!

Nagy örömömre szolgál Önt tájékoztatni arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. részt vesz a STRENCH közép-európai projekt megvalósításában, amely tavaly 2020. márciusban kezdődött el. A nemzetközi projekt keretében egy szemléletformáló rendezvényt tervezünk megvalósítani 2021. szeptember 28-án „Felkészülés az éghajlatváltozás okán várható természeti jelenségekre, természeti és kulturális örökségünk védelmére” címmel, elsősorban személyes részvétellel, védettségi igazolvány felmutatása mellett az aktuális szabályozásoknak megfelelően siófoki helyszínen, azonban ha a kormányzati intézkedések ezt nem teszik lehetővé, akkor online formában szeretnénk lebonyolítani a zoom webinar szoftver alkalmazásával.

Az éghajlatváltozásnak a természeti és kulturális örökségre gyakorolt nemzetközileg elismert hatása ellenére, annak védelméről és megóvásáról még nem kellően és megfelelően foglalkoznak a nemzetközi szakpolitikák. A nemzetközi projekt célja: a kulturális örökség és erőforrások fenntartható használatának javítása, az éghajlatváltozással összefüggő szélsőséges/rendkívüli események hatása miatt veszélyeztetett természeti és kulturális örökség megőrzése és kezelése a politikai döntéshozók, a közigazgatási szervek, a magánszektor és társadalmi szereplők együttműködése és koordinációs fellépése révén.

A rendezvényünk célja volt, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a STRENCH projekttel és a Balaton térségében az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárási eseményekkel, a természeti és kulturális örökségünk sérülékenységével, az itt élők és a vendégek biztonságát fokozó prevenciós eljárások fejlesztésével, a magaspartok, nádasok védelmével, katasztrófa kockázatokkal kapcsolatban.

A megvalósult rendezvény időpontja: 2021. szeptember 28.

A személyes részvételű rendezvény helyszíne: Siófok Város Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) Földszinti nagyterem.

Letölthető tartalmak:
Program
Jelentkezési lap

Az előadások letölthetők az oldalsávból, tömörített formátumban.

Együttműködését köszönjük!

Letölthető tartalmak

Back To Top